Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Pinksteractiviteit met de waterwerkgroep voor de jeugd tot en met 12 jaar

22 mei vanaf 09:00

De kwaliteit van ons water wordt op veel plaatsen gelukkig steeds beter. En dat is heel belangrijk voor de dieren die in en bij het water leven. Daarom doet de waterwerkgroep van de NVWK onderzoek naar waterdieren in de Krimpenerwaard. Wil jij mee op zoek en meer leren over waterdieren? De waterwerkgroep nodigt je uit!

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 22 mei kun jij mee op onderzoek. We gaan met schepnetten op zoek naar vissen, kikkers en andere waterdiertjes. Een ervaren lid van de waterwerkgroep vertelt je er alles over. En je kunt natuurlijk ook al je vragen stellen. Je kunt de dieren goed van dichtbij bekijken, je leert de waterdieren herkennen en je kunt er natuurlijk ook de mooiste foto’s van maken.

Ben je tussen 8 en 12 jaar en wil je mee? Meld je dan direct aan via e-mail jeugd@nvwk.nl vermeld daarbij je naam, e-mail, telefoon nummer en leeftijd. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee.

Praktische Informatie

Excursieleider: Twee ervaren leden van de waterwerkgroep

Datum en tijd: 22 mei om 9:00 uur

Verzamelplaats / locatie: Speelpolder Polderrijk bij surfplas Krimpen aan de IJssel (parkeren surfplas)

Contactpersoon en aanmelden: Monique Wooning, jeugd coördinator. jeugd@nvwk.nl

Corona informatie:

Gelukkig is het weer toegestaan om activiteiten voor jongeren te organiseren. Natuurlijk houden wij daarbij rekening met alle maatregelen van het RIVM. Zo blijft het voor iedereen veilig om mee te doen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via jeugd@nvwk.nl. Vanwege het verloop van de coronapandemie kan het zijn dat deze activiteit op het laatste moment niet door kan gaan. In verband met het maximaal aantal volwassenen kunnen ouders niet aanwezig zijn bij deze activiteit.

Foto: spinnende watertor door Dirk-Jan Saaltink

Gegevens

Datum:
22 mei
Tijd:
09:00
Evenement Categorieën:
, ,