Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelexcursie Deltagebied, opgeven is verplicht!

18 december 2021 vanaf 08:30 tot 16:00

We gaan naar het Deltagebied vogelen onder leiding van Paul Schrijvershof.  Paul is een ervaren vogelaar. Welke gebieden we bezoeken hangt af van wat er via waarneming.nl bekend wordt en van de weersomstandigheden.

Als eerste gaan we waarschijnlijk naar het Oudeland van Strijen. Hier overwintert de dwerggans. Via Oude Tonge, met kans op grote zaagbekken en andere watervogels, tuffen we door naar de Plaat van Scheelhoek, waar bruine kiekendieven overwinteren en geregeld een zeearend te zien is. In de Buitenhaven van Stellendam gaan we op zoek naar de Pontische meeuw en vanaf de strekdam werpen we een blik op de Kwade Hoek. De tocht eindigt langs de Brouwersdam, waar diverse wintergasten zijn te verwachten zoals geoorde fuut, kuifduiker, roodkeelduiker, zwarte zeeeend, paarse strandloper, oeverpieper. Als er ergens iets bijzonders is gemeld dan kan van dit programma worden afgeweken.

Opgeven is verplicht met oog op corona. We gaan uit van maximaal drie personen per auto, en gebruik van mondkapje in de auto. Bij opgeven graag aangeven: 1) kom je met eigen auto. 2) Zo ja, ben je dan bereid 1-2 passagiers mee te nemen tijdens de excursie? Dan weten we van te voren of er voldoende auto’s zijn. Bij grote opkomst kan het zijn dat we mensen moeten teleurstellen. Dus: mocht je onverhoeds toch niet mee kunnen, meld je dan af.

Aanmelden kan tot en met maandag 13 december. Aan- en afmelden kan bij Paul Schrijvershof: marijke.paul@hetnet.nl

Verzamelpunt metrostation Capelsebrug. We vertrekken om 8.30 uur en we zijn terug om ca. 16.00 uur.

Op 14 december is er weer een corona-persconferentie. We verwachten het niet, maar als de regels worden aangescherpt kan het zijn dat we de excursie moeten afblazen

Gegevens

Datum:
18 december 2021
Tijd:
08:30 tot 16:00
Evenement Categorieën:
,