Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkochtend weidevogelherkenningscursus

16 april vanaf 09:00 tot 12:00

De praktijkochtend is met name voor de weidewachters, dronepiloten en de mensen die de weidevogelherkenningscursus hebben gedaan.
De locatie is in De Hooge Boezem achter Haastrecht. Parkeren kan tegenover het witte fietsbruggetje over de Vlist of bij het zwembad, dan lopend het bruggetje over en na 150 m linksaf over het hekje. Je ziet ons op het pad staan met telescopen.
We nemen koffie, thee en koek mee, als je iets anders wilt drinken, zorg daar aub zelf voor.
Probeer of je er om 09.00 uur kunt zijn. We kijken eerst hoeveel soorten weidevogels we kunnen ontdekken, en vertellen iets over gedrag en geluiden. Na een uurtje maken we een wandeling om de plas waarbij ook andere vogelsoorten in beeld komen.
Als het een paar dagen droog is zijn wandelschoenen voldoende, maar het kan na regen modderig zijn.
Neem ook je tablet of telefoon mee, zodat je met een ‘proefinlog’ die Ard Wagenaar van De Groene Motor aanmaakt, kunt oefenen met invoeren in het veld.
Mogelijk zien we ook predatoren zoals kraaien of buizerds die onrust veroorzaken, goed om te kijken waar je die invoert.
Ook als je niet bij de herkenningscursus van 31 maart kon zijn in De Zwaan, maar wel graag meer van weidevogels wilt weten, ben je welkom.

Fijn als je je even aanmeldt voor de catering via weidevogels@nvwk.nl.

Foto header, scholekster door Bernard de Jong

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
09:00 tot 12:00
Evenement Categorieën:
,