Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Algemene Ledenvergadering NVWK

29 maart vanaf 19:30 tot 22:00

Op 29 maart vindt weer de Algemene ledenvergadering plaats, als vanouds in De Zwaan te Berkenwoude aan de Kerkweg 2, vanaf 20:00 uur. Aansluitend op de vergadering spreekt Addy de Jongh, oprichter en directeur van het Otterstation.Het bestuur nodigt je van harte uit de vergadering en de lezing bij te wonen. SVP aanmelden via info@nvwk.nl of telefonisch bij de secretaris.

Op de agenda staan;
– verantwoording over beleid, uitvoering en besteding van ons geld in 2022
– jaarverslagen van de secretaris en van de penningmeester
– begroting 2023
– aftreden van Marco Steenwinkel in verband met verhuizing en van Joke Colijn in verband met vervulling termijn
– benoeming Michiel Fokkema in de functie van penningmeester
– gedachtewisseling tussen leden en bestuur over actuele onderwerpen

Het jaarverslag 2022 van de secretaris is opgenomen in de februari-editie van de Waardvogel en is net als alle andere stukken voor de vergadering ook te vinden op de bestuurspagina op deze website.

Marco Steenwinkel verhuist dit voorjaar naar de provincie Drenthe en is daardoor niet langer beschikbaar als penningmeester. Het bestuur draagt Michiel Fokkema voor ter benoeming in het bestuur in de functie van penningmeester. Michiel is de afgelopen twee jaar lid geweest van de kascontrolecommissie en is daarmee al enigszins bekend met de financiële gang van zaken binnen de NVWK.
Joke Colijn heeft de NVWK twaalf jaar gediend als bestuurslid, verantwoordelijk voor de PR en communicatie. Joke blijft actief in de redactie van de Waardvogel.
Opvolgen van een Joke Colijn is geen sinecure, dus … Leden die de ambitie hebben om op hun eígen manier de NVWK naar buiten toe een gezicht te geven, die willen nadenken over en vormgeven aan ons PR-beleid worden dringend uitgenodigd contact op te nemen met Jaap Graveland of Frans van der Storm.
Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich bij de secretaris melden tot uiterlijk 27 maart.

Addy de Jongh spreekt
De otter is ook in onze contreien een veelbesproken dier. Groot was de opwinding toen een paar jaar geleden de eerste otterjongen werden bevestigd in de Nieuwkoopse plassen. Nog groter werd de opwinding toen de otter ook werd gesignaleerd in de Reeuwijkse plassen en de discussie binnen de Krimpenerwaard kwam lekker op gang toen twee jonge otters werden uitgezet in onze polder.
Een dikke dertig jaar geleden was de otter in Nederland uitgestorven, twintig jaar geleden begon Addy de Jongh met herintroductie. Wat hij daarvoor allemaal heeft moeten doen, wat er in de afgelopen twintig jaar allemaal is gepasseerd, daarover zal Addy ons vertellen en laten meegenieten met lichtbeelden.

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
19:30 tot 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Zwaan, Kerkweg 2 te Berkenwoude