Zwaneneiland bloemenweide 2

Wandelen en tuinieren op het Zwaneneiland nabij de Zwanenkade te Krimpen aan den IJssel is ontspannend en gezond. De vrijwilligers die samen dit gemeentegroen onderhouden weten dit maar al te goed. Het nieuwe seizoen bruist weer van activiteiten. Nieuwe vrijwilligers worden uitgenodigd om mee te doen.

Nadat vorig seizoen een groene container voor het gereedschap is geplaatst, is het volgens de voortrekker van de groep, de heer Jos de Nood, gemakkelijker geworden om op het terrein onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Ook de paden zijn toegankelijker geworden door het aangebrachte verhardingsmateriaal. Wandelaars en hondenliefhebbers maken zo graag een rondje over het eiland. Het is leuk om de nieuwe takkenrillen te zien, waarin dieren hun schuilplaats kunnen zoeken. De geknotte knotwilgen zijn weer klaar voor het voorjaar. De verstopte bloembollen zullen straks het veld kleuren.


Nieuw is het gefreesde bed waarop straks bloemen worden ingezaaid. Bezoekers kunnen in de zomer genieten van een kleurrijke bloemenweide. Een bloemenweide is een boeiend ecosysteem. De bloemen van een bloemenweide zijn een belangrijke voedingsbron voor vlinders, bijen, hommels en dergelijke kleine dieren. Een rijk insectenbestand dient bovendien weer tot voedsel voor vogels, egels, padden en andere vleeseters. Als deze nuttige dieren zich in het gebied vestigen, zorgen zij ervoor dat de schadelijke organismen niet zo gemakkelijk hun werk kunnen doen. Naast het positieve effect van een bloemenweide op het Zwaneneiland, kunnen de kinderen en hun ouders kennismaken met een grote diversiteit aan bloemen.

Op 16 april gaat de groep dus aan de slag om bloemen de zaaien. Nieuwe vrijwilligers, en hopelijk ook bewoners uit de wijk, worden uitgenodigd om te komen kijken, even mee te helpen en een kop koffie te drinken. Hondenliefhebbers, die gebruik maken van het Zwaneneiland, zijn ook van harte welkom! Men kan zich om 9.00 uur aanmelden bij het bruggetje aan de Zwanenkade. Dit kan ook via het vermelde emailadres. Jos de Nood verstrekt u graag de nodige inlichtingen; denoodros@telfort.nl.

Geplaatst op 30 maart 2016