DSCF6172

Leo van Harrewijen, bekend van Radio Capelle, had een vraaggesprek met de voorzitter van de stichting Groene Hart, Chris Kalden. Als laatste vroeg Leo welk gebied in het Groene Hart de voorzitter het mooiste vindt. Het antwoord was dat hij de Waarden; Lopikerwaard, Alblasserwaard en Krimpenerwaard hem het meest dichtbij zijn hart liggen.

De stichting Groene Hart heeft ten doel om de waarden van het Groene Hart te behouden en ontwikkelen. Het Groene Hart biedt met haar polderlandschappen van veenweiden, droogmakerijen en open water veel ruimte voor natuur en voor levende flora en fauna. Landschap en natuur zijn, ook in internationaal perspectief, waardevol en vragen veel zorg. De mooie eeuwenoude landschappen in de delta van West Nederland bieden ook een thuis én werk aan 600.000 inwoners in vele steden, dorpen en agrarische gemeenschappen.

Dat de voorzitter van deze stichting o.a. de Krimpenerwaard, met koeien, gras, knotwilgen en grutto's, na aan het hart ligt, is voor ons een hart onder de riem.

U kunt hier het vraaggesprek beluisteren.

Foto header: Polder Hoek door Leo Markensteijn

Geplaatst op 22 mei 2017