streeknatuurcentrum-nvwa

In het bestuur hebben we enige keren gesproken over huisvesting voor onze vereniging, een ‘thuishonk’. Het is praktisch, voor het houden van lezingen, als vergaderlocatie, voor opslag van materialen, als werkruimte, bijvoorbeeld voor het maken van nestkasten. De meeste buurverenigingen beschikken erover en allen zijn enthousiast: het is goed voor de herkenbaarheid en trekt nieuwe leden aan.

Zo’n thuishonk komt er natuurlijk niet zomaar. We moeten vaststellen wat we er precies mee willen, welke eisen we stellen, of we al of niet met andere organisaties onder één dak willen, op welke locatie, wat de mogelijkheden zijn, hoe we het bekostigen en onderhouden, etc. Het inventariseren en verkennen is niet een klus die een bestuurslid ‘er even bij kan doen’. We zoeken daarom om een ‘verkenner’ die dit namens het bestuur kan doen. Hij/zij maakt een lijst van onderwerpen die in de verkenning moeten worden meegenomen, onderzoekt de diverse mogelijkheden, kijkt hoe zusterorganisaties het hebben aangepakt, spreekt met de gemeenten en mogelijke sponsoren, etc.

De verkenner kan natuurlijk wat mensen er bij vragen met specifieke kennis, bijvoorbeeld bouwkundig of financieel.

Als je denkt dat dit iets voor je is, neem dan contact op met Jaap Graveland, jaap.graveland@nvwk.nl, tel. 06-53 57 92 85 (20.00-21.00u).

Afbeelding: Streeknatuurcentrum NVWA (bron: nvwa.eu)

Geplaatst op 27 november 2019