Filmen uilen ringen, Stefan van der Heijden

Het TV-programma ‘Knooppunt Holland’, uitgezonden op TV-West en RTV Rijnmond laat de mooiste kanten van Zuid-Holland zien. Johan Overdevest, de producent van het programma fietst met een bekende Nederlander rond door een gedeelte van de provincie en daarvan de mooiste natuur zien. Onderweg gaat hij dan in gesprek met mensen die zich voor die natuur inzetten.

In april is een aflevering opgenomen in de Krimpenerwaard. Johan had de website van de NVWK bekeken en wilde als onderwerp het ringen van kerkuilen en iets met weidevogels. De bekende gast was Leendert de Ridder ofwel 'Mees Kees'. Voor het ringen van de uilen heeft hij onze coördinator van de uilenwerkgroep, Stefan van der Heijden, benaderd. Stefan vindt PR belangrijk, want beschermen begint bij informeren en enthousiasmeren en wilde daarom graag meewerken aan het programma.

Ook de weidevogelwerkgroep van de NVWK heeft haar medewerking verleend aan de opnames. Raymond de Vries demonstreerde samen met Mariëlle Oudenes de weidevogeldrone die door het ACK is aangeschaft. Mees Kees en de rest van het opnameteam zagen door de telescoop een grutto met jongen.

De uitzendingis terug te zien op

https://www.youtube.com/watch?v=8K1qlH0bLuA

In de Waardvogel van juni staat een verslag van de opnames.

Foto header door Stefan van der Heijden

Geplaatst op 29 juni 2019