dicamba-monsanto-cancer-causing-web

Monsanto lanceert haar nieuwste supergif. Dicamba doodt alles behalve Monsanto's eigen GMO's, en verspreidt zich via de lucht naar naburige akkers en de natuur. We hebben nog een paar dagen om dit supergif tegen te houden! Nadat 1.000 Amerikaanse boeren de noodklok luidden staat de staat Arkansas op het punt om dit gif te verbieden. Dit zou een precedent kunnen scheppen voor wetgeving in andere delen van de wereld.

Monsanto zet besluitvormers onder druk en wil deze controverse zo klein mogelijk houden. Maar als een miljoen van ons deze petitie ondertekenen kunnen we een officiële inspraakprocedure starten en laten zien dat mensen wereldwijd meekijken en NEE zeggen tegen gif in ons eten en op onze akkers. Voeg jouw naam toe:

Stop Monsanto's nieuwste supergif

Het is niet verwonderlijk dat boeren in alle staten zijn. Dicamba verspreidt zich via de lucht en doodt de gewassen van andere boeren, het vergiftigt de bodem, bomen en water. Boeren staan voor een onmogelijke keuze: overstappen op Monsanto's GMO-zaden, of toekijken hoe hun gewassen sterven. Monsanto's bedrijfsmodel is hebzuchtig en gevaarlijk -- zij kunnen miljarden verdienen, maar onze voedselveiligheid staat op het spel.

Gelukkig kunnen we iets doen. 17 Amerikaanse staten laten onderzoek doen naar Dicamba en autoriteiten in Arkansas dringen aan op een verbod -- daar wordt binnenkort over gestemd. Wetgevers in de EU en Latijns-Amerika kijken mee. Als een miljoen van ons Monsanto nu op haar plek zetten, en een verbod in Arkansas afdwingen, kunnen we ervoor zorgen dat dit gif een vroege dood sterft.

Stop Monsanto's nieuwste supergif

De Avaaz-gemeenschap staat al jaren op tegen Monsanto als David tegen Goliath, en probeert een corrupt en gevaarlijk monopolie op ons voedselsysteem tegen te houden. We zijn aan de winnende hand: vorig jaar werd een voorkomen dat Monsanto een megagrote GMO-fabriek in Argentinië kon openen, en zag Europa af van een volledige vergunning voor glyfosaat. Nu hebben de boeren van Arkansas onze hulp nodig.

Bron: https://secure.avaaz.org/

Geplaatst op 6 oktober 2017