Starthandeling Idylle

De kick-off is prima verlopen. Natuurlijk hadden we het weer mee. Kars Veling van de Vlinderstichting gaf een uitleg over de Idylle. Er werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waarna het projectbord werd onthult. De partijen strooiden samen met een aantal kinderen zaad uit op de akker. Na het officiŽle gedeelte konden de kinderen vlindertafels beschilderen.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Kars Veling van de Vlinderstichting, Gerrit Boudesteijn van Groenalliantie Midden-Holland, Cor Vonk Noordergraaf van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en onze voorzitter Max Ossevoort. 

Een uitgebreid team van NVWK-vrijwilligers heeft van alles gedaan. In de grote tent had de NVWK een stand en er was een eigen tent waar vanaf 9.00 uur kinderen houten vlinders en bloemen konden beschilderen. Om 13.00 waren alle 145 vlinders en bloemen al op. 

Het project van de Idylle wordt uitgevoerd onder de bezielende leiding van Lisette van der Spek. Tijdens een uitzending van RTV Krimpenerwaard waarin aandacht wordt besteed aan de starthandeling van de Idylle is een interview met Lisette te zien. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=yl7TPAdTyFo.

Foto; Dirk-Jan van Roest

Geplaatst op 13 september 2015