Ontbossing

Het regenwoud wordt verwoest, met hulp van ABN AMRO, ING en de Rabobank. Zij stoppen jouw geld in bedrijven die het oerwoud omhakken om er palmolieplantages aan te leggen. Mensen die in het bos wonen en werken, worden verjaagd. Dieren dreigen uit te sterven. Wij vinden het niet eerlijk dat banken geld verdienen aan het verwoesten van regenwoud en mensenlevens. Met ons geld. Vind jij dat ook? Stuur deze banken dan nu een kaart.

Er zijn al meer dan 18.000 ansichtkaarten gestuurd naar ABN AMRO, ING en Rabobank. Onze oproep aan deze banken is duidelijk: stop met investeren in ontbossing. Heb jij nog geen kaartje gestuurd? Doe dit dan alsnog. Hoe meer mensen van zich laten horen, hoe sneller de banken zullen stoppen met geld steken in de verwoesting van het regenwoud.

De afgelopen tijd is er veel gebeurd. Palmolie mag in 2030 niet meer in je tank, pensioenfonds ABP trok haar investering in een fout palmoliebedrijf terug, en we voerden actie op de stoep van ABN AMRO, ING en Rabobank. Bekijk het verslag van de afgelopen actieweek van campagneleider Rolf.

Bron: Mileudefensie

Geplaatst op 21 juli 2018