Bij AVAAZ

De bijen verdwijnen. Deze ijverige beestjes brengen ons bijna ťťn van elke drie happen die we eten, maar ze gaan kopje onder in een regen van giftige bestrijdingsmiddelen! Maar de Amerikaanse overheid zou eindelijk maatregelen kunnen treffen om dit bijendodende vergif te verbieden.

Na tien jaar lobbyen heeft de instantie die giftige stoffen kan verbieden net een openbare raadplegingsronde ingesteld om het lot van een veelgebruikte bijendodende chemische stof te bepalen. De agrochemische corporaties zullen hun grote PR-budgetten gebruiken om wetenschappers en burgers te overstemmen. Een massale oproep vanuit de burgergemeenschap, in samenwerking met imkers, boeren en wetenschappers, is dringend nodig om de bijen een stem te geven.

In Europa is AVAAZ goed bezig op dit gebied. Als zij een verbod in de VS kunnen afdwingen, zal dit een wereldwijd domino-effect genereren waarmee we ons kunnen ontdoen van deze chemicaliën. Neonicotinoïden - de pesticiden die bijen bedreigen - zijn venijnige neurotoxines die gebruikt worden op meer dan 40 miljoen hectare landbouwgrond, gazons en tuinen in de VS. Bijen kunnen er niet aan ontkomen, omdat het overal is. Het wordt verspreid door de bodem en het water, en kan niet van voedsel afgewassen worden. Volgens een Amerikaans overheidsonderzoek is het zelfs in 29% van de babyvoeding te vinden.

Ondersteun de actie van AVAAZ en doe een oproep om neonicotinoïden te verbieden door hier te klikken.

Bron tekst en foto; AVAAZ.org

Geplaatst op 12 februari 2016