Berenklauw Maria Spruit

A.s. woensdag 23 augustus willen we een paar percelen van de provincie ten zuiden van Ouderkerk inventariseren op kruidenrijkheid. Dat is nodig om inzicht te krijgen in waar nog de goede percelen aanwezig zijn voor weidevogelpullen; die willen we met name noemen in het Verbeterplan Weidevogels wat 20 september klaar moet zijn. Dit plan mag geld kosten, dat is door de provincie ter beschikking gesteld (3,6 mln. voor verbeteringen in alle weidevogelgebieden in Zuid Holland).

Onze plantencoördinator helpt om een manier op te zetten zodat een 'kenner' van simpele planten hier ook mee uit de voeten kan. Het gaat om soorten en de dichtheid. Daar bestaan methodes voor noteren voor. Het is belangrijk dat meerdere mensen weten hoe dit monitoren gedaan moet worden. Waarschijnlijk is het niet een heel intensieve klus, de percelen hoeven echt niet helemaal afgelopen te worden. Het gaat erom dat we er achter komen waar nog de meest waardevolle percelen liggen.

Wie vindt het leuk om mee te gaan? Voor info en aanmelden; Joke Colijn: 06 44744408, 0182 359778 of Stef van Walsum,06 11183772.

Ook als u in het algemeen interesse heeft in planten en daar actief wat in wilt betekenen, kunt u dit aangeven bij bovenstaande personen.

Foto header; berenklauw door Maria Spruit

Geplaatst op 22 augustus 2017