IMG_3286

Kortgeleden ontdekten wetenschappers dat de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor complexe emoties als romantische liefde en rouw ook bij walvissen voorkomen! Men dacht dat alleen mensen en mensapen dit soort hersencellen hadden, maar walvissen blijken er drie keer zoveel van te hebben als wij!

Volgens walvisjagers is de vinvis rondom IJsland niet bedreigd. Maar dat neemt niet weg dat de soort wereldwijd beschermd is en bedreigd wordt, en dat ze in de vorige eeuw bijna uitstierven dankzij walvisjacht. En het lijden is ondragelijk -- explosieve harpoenen zorgen voor een langzame en pijnlijke dood.

Vanwege de mooie natuur en wilde walvissen trekken er jaarlijks miljoenen toeristen naar IJsland. Maar schrikken ze zich kapot als ze zien hoe Loftssons schepen, omringd door een grote plas bloed, een kadaver aan boord trekken. "Ze kunnen zich gewoon omdraaien en de andere kant op kijken," zegt hij. Maar wij sluiten onze ogen niet voor dit bloedbad!

De overheid herziet op dit moment zijn jachtvergunning. We hebben dus geen tijd te verliezen! Voeg jouw naam toe en deel met iedereen -- als wij massaal onze stem laten horen peilt Avaaz de veranderende publieke opinie in IJsland, en brengen we deze horror onder de aandacht van de toeristenindustrie.

Onze beweging is eerder opgestaan tegen Loftsson. Toen hij met een schip vol walvisvlees wilde aanmeren in een Nederlandse haven riepen wij de lokale autoriteiten op hun deuren gesloten te houden. Daarna deden we hetzelfde in Duitsland! Dit is onze kans om voor eens en altijd een einde te maken aan deze ziekmakende slachtpartijen.

Het is aan ons om de overheid te laten zien dat de hele wereld wil dat dit verbod er komt. Teken de petitie, voor de overheid beslist. Als we 1 miljoen handtekeningen verzamelen peilt Avaaz de veranderende publieke opinie in IJsland en zorgen we ervoor dat onze oproep door heel het land te horen is.

 

Bron: AVAAZ

Geplaatst op 20 september 2018