Tuin Jaap

De erfvogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard helpt erfeigenaren om hun erf geschikter te maken voor erfvogels, zoals kerkuil, boerenzwaluw, putter, spotvogel en ringmus. Op 2 september organiseert de groep met een aantal deelnemers aan het erfvogelproject een Open erven ochtend. Iedereen is welkom.

Begin september bloeien de tuinen nog volop, hebben veel soorten bessen en zaden gevormd zodat ook zichtbaar is hoe u voor voedsel in herfst en winter kunt zorgen. September en oktober zijn dé plantmaanden voor vaste planten en de winter is de plantperiode voor bomen en struiken. U zult zien dat een mooie siertuin en erf tegelijk aantrekkelijk voor vogels kunnen zijn. Kortom, een mooie gelegenheid om u te laten inspireren en praktische ideeën op te doen. Zes deelnemers aan het erfvogelproject heten u van harte welkom op hun erf. Het zijn:

o Jan en Anneke van Arkel, Koolwijkseweg 35, Stolwijk

o Ab en Adri Bongers, Bovenberg 118, Bergambacht

o Jaap Graveland, Westeinde 37, Berkenwoude (*)

o Annelies en Herman Groothuis, Oost-Vlisterdijk 42, Vlist

o Imelda Kloosterman, Lekdijk 32, Ammerstol

o Kea en Peter Koot, Lekdijk west 83, Bergambacht (Beeldentuin http://www.delekinbeeld.nl/)

(*) Hier kunt u ook pas gemaakte jam, siroop en chutney kopen, gemaakt van de oogst van eigen erf, gemaakt door en voor zangvereniging De Vriendschap uit Berkenwoude.

Informatie: Jaap Graveland, coördinator erfvogelwerkgroep NVWK. Email: erfvogels@nvwk.nl, tel. 06 53579285

Foto header; bloemen in de tuin door Jaap Graveland

Geplaatst op 27 augustus 2017