IMG_4713 - DES --- NVWK

De uitreiking van een cheque t.w.v. Euro 278,00 van wandelsportvereniging DES heeft donderdag 28 juli om 20.00 uur plaatsgevonden op de loswal tegenover de Veerstal in Gouda, met de Krimpenerwaard op de achtergrond. Lenie de Boer, de secretaris van DES, vertelde dat de wandelaars van DES heel graag in de Krimpenerwaard komen, en dat het werk van de NVWK daarom belangrijk voor hen is. Een paar leden van DES komen uit de Krimpenerwaard en kennen onze vereniging, daarom was de NVWK één van de voorgestelde 'goede doelen' voor het inschrijfgeld. De wandelaars genieten heel erg van de natuur tijdens hun wandelingen.

Max vertelde dat we negen werkgroepen hebben, en dat we bezig zijn met de oprichting van een tiende werkgroep die zich met waterleven bezighoudt. Eigenlijk weten we nauwelijks iets van de fauna in de vele sloten, boezems en vaarten in de Krimpenerwaard. Om de interesse voor vissen en andere waterdiertjes al bij de jeugd op te wekken, is het nodig dat we wat nieuw materiaal aanschaffen. Mieke liet toen de kapotte netjes zien. Max noemde nog de meer projectmatige basis waarop we de laatste jaren bezig zijn. Werkgroepen onderhouden en inventariseren met als doel instandhouding van de natuur, maar met een impuls in de vorm van een project proberen we de lijn naar boven toe om te buigen. Hij noemde als voorbeelden het Erfvogelproject en de Idylle. 

Na afloopt werd nog even informeel gepraat en het idee om eens 'iets' gezamenlijks te doen werd positief ontvangen. Vanwege onze kennis van het gebied opperde Max als voorbeeld een gids van de NVWK, die op een mooie plek wat informatie geeft tijdens een DES-wandeling.
Als om te benadrukken hoe belangrijk de Krimpenerwaard ook voor stedelingen uit Gouda is, vloog aan de overkant van de IJssel een paartje ijsvogels een paar keer heen en weer.

Foto door Frans van der Storm

Geplaatst op 1 augustus 2016