Bakkerswaal, ZHL

Op zaterdag 11 juli ben je van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van eendenkooi Bakkerswaal van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Een bijzondere kans, want de eendenkooi is alleen in excursieverband te bezoeken tussen half april en half juni.

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert deze excursies alleen als de eendenkooi enige verstoring kan verdragen. De meeste wilde eenden zijn in deze periode naar hun broedgebieden vertrokken. Vooral de zogeheten staleenden bewonen dan de eendenkooi. Door bijvoedering worden deze eenden verbonden aan de kooi. De aanwezigheid van de staleenden geeft de wilde eenden vertrouwen waardoor zij graag op de plas verblijven. In het kooiseizoen van half augustus tot half maart zijn er, mede door het goede beheer, dagen met 3000 eenden op de kooi.

De excursie van 14.00 uur tot 17.00 uur begint in het bezoekersgebouw. Hier is al veel te zien over de eendenkooi en krijg je een beeldpresentatie. Daarna wandel je onder begeleiding van een gids door de eendenkooi en kom je meer te weten over de cultuurhistorie en natuur in dit gebied.

Meld je op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook vind je daar uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie. Ben je beschermer van het Zuid-Hollands Landschap, dan krijg je korting.

Meer informatie over dit bericht bij kooiker Hans Zantinge (na 19.00 uur), 0180 - 66 18 31.

Foto, ZHL

Geplaatst op 30 juni 2015