20160728 DES Beweegclub groep 2016

De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) wordt blij verrast met een donatie van de wandelsportvereniging DES uit Gouda.

Een van de activiteiten van DES is de Beweegclub. De Beweegclub van 2016 bestond uit een enthousiaste groep van ongeveer 30 deelnemers die 10 woensdagavonden rondom Gouda hebben gewandeld. Het gaat dan om wandelingen van ongeveer 10 kilometer waarop nieuwe weggetjes zijn ontdekt, gezellig wordt gekletst en heerlijk in de natuur wordt gelopen. De inschrijfgelden worden besteed aan goede doelen die de natuur een warm hart toedragen. Zo is inmiddels een deel van polder Middelblok geadopteerd. Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) is eigenaar van o.a. percelen in deze polder in de Krimpenerwaard. Via de ZHL-actie ‘Van 6 naar 10% Beschermde Natuur’ in Zuid-Holland is DES trotse beschermer van inmiddels 6950 m2 geworden.

In 2016 is de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard de gelukkige ontvanger van een donatie. De NVWK is vereerd dat haar inspanningen voor de natuur door de wandelvereniging DES worden gezien en gewaardeerd. Op het eerste gezicht is er wellicht niet zo’n logisch verband, maar na de toelichting van penningmeester Hilde Alloing is e.e.a. duidelijk. Het mes snijdt immers aan twee kanten: de wandelaars genieten van de natuur in de Krimpenerwaard, en de natuur wordt mede door hun bijdrage aan de NVWK in stand gehouden. De NVWK werkt weer nauw samen met het ZHL bij o.a. landschapsonderhoud en weidevogelbescherming.

De cheque wordt op donderdagavond 28 juli om 20.00 uur overhandigd door secretaris Lenie de Boer en penningmeester Hilde Alloing aan de voorzitter van de NVWK, Max Ossevoort. De NVWK wil hiervoor professionele netjes en ander materiaal aanschaffen voor de jeugdactiviteiten met waterdiertjes. Uiteraard zal een aantal leden van beide verenigingen hun club bij dit evenement ondersteunen.

Locatie is de loswal tegenover de Veerstal, met de Krimpenerwaard (het terrein van GoudAsfalt) symbolisch op de achtergrond.

Geplaatst op 27 juli 2016