Klussers Gert Blom

De NVWK krijgt het steeds drukker. Dat is prachtig, want in de praktijk betekent het dat we als vrijwilligersvereniging meepraten bij de grote projecten die worden uitgevoerd in de Krimpenerwaard en daar het natuurbelang kunnen inbrengen, maar ook dat we uit eigen initiatief met projecten kunnen aankloppen bij de beide gemeenten, waterschap en provincie. Helaas schieten daardoor bepaalde klussen erbij in en hebben we voor de projecten extra handen nodig. Daarom hebben we een klussenbank opgericht. Vaak gaat het om kortlopende taken, soms komt een klus op herhaling. De Klussenbank vind je onder Actueel op de site, en vanaf het juni 2018-nummer in de Waardvogel. Wie helpt mee?

Vanzelfsprekend worden taken waarvoor zich voldoende klussers hebben gemeld, verwijderd van de site en komen er regelmatig nieuwe klussen bij. Het contactadres voor de klus die jou iets lijkt, staat er steeds bij vermeld. Ook voor nadere informatie kun je daar terecht. Voor de meeste klussen ben je vrij om er tijd in te stoppen wanneer het jou uitkomt, sommige zijn op afroep zoals inzaaien bij de juiste weersomstandigheden (dan bepaalt jouw agenda of je kunt deelnemen), bij timmerklussen wordt gekeken wanneer de meeste klussers aanwezig kunnen zijn bijvoorbeeld d.m.v. een datumprikker, terwijl bepaalde tellingen wel binnen een zekere periode moeten plaatsvinden. Sommige klussen vinden binnen plaats of kun je zelfs thuis doen, voor andere moet je juist naar buiten. Het hangt er dus maar net vanaf wat je leuk vindt om te doen, en wanneer je agenda dat toelaat. Maar zeker is dat het voldoening geeft om iets bij te dragen aan je eigen leefomgeving!

Mocht je zelf nog een klus(je) weten waarvoor in jouw werkgroep geen tijd is, of zie je iets in je naaste omgeving of in het landschap waarvan je denkt dat het een mooie klus of activiteit voor de NVWK zou zijn, meld het aan de redactie: nvwkredactie@gmail.com.

Cartoon door Gert Blom

Geplaatst op 1 augustus 2018