IMG_8447 (1)

Zaterdag 23 april is er een excursie vogelherkenning geweest, als onderdeel van de erfvogelcursus. We startten om 7.00 uur vanaf café de Vlist en liepen daarna over de Oost-Vlisterdijk. Het was een leuke groep en het weer was eigenlijk best goed: geen druppel regen, maar wel een koude wind.

Er waren veel zingende vogels te horen, in totaal 21 soorten. Soms zongen er wel zes tegelijk. Een van die soorten was een schallende zanglijster is en het valt dan niet mee om de zachte zang van de boomkruiper er uit te pikken, zeker als je die nog niet kent. Er vloog ook nog een regenwulp over, met die prachtige roep, de mooiste van alle vogels. Maar ja, geen erfvogel. Na anderhalf uur was iedereen verzadigd en konden we in de prachtige boerderij van Herman en Annelies Groothuis opwarmen en met koffie, thee en twee lekkere koeken terugblikken op een geslaagde excursie. Een paar die-hards gingen daarna nog door naar de weidesafari.

De volgende excursie is in het Loetbos. Dan gaan we zeker de zwartkop horen, die we nu vreemd genoeg hebben gemist. Ik weet al één verzoek van de deelnemers: willen de vogels dan wat minder door elkaar zingen!

Zie ook de foto's in het fotoboek.

Foto's; Maayke Tax

Geplaatst op 24 april 2016