01-Spraying-Pesticides

Europa staat op het punt om de vergunning voor Monsanto’s dodelijke verdelgingsmiddel glyfosaat te vernieuwen, hoewel wetenschappers van de VN vastgesteld hebben dat het waarschijnlijk kanker veroorzaakt! Maar Nederland kan NEEN zeggen, als we met voldoende mensen het parlement ertoe oproepen de nieuwe vergunning af te keuren. De Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, steunt de tienjarige vernieuwing voor glyfosaat, maar er is steeds meer bewijs dat er heel wat schort aan de wetenschappelijke beoordeling waarop het voorstel gebaseerd is. Laten we er zo snel mogelijk voor zorgen dat het parlement onze bezwaren naar voren brengt voor het te laat is.

We kunnen dit waarmaken -- Frankrijk, Italië en andere Europese landen hebben al aangekondigd dat ze weerstand zullen bieden. Als we ervoor kunnen zorgen dat Nederland NEEN stemt of zelfs gewoon niet stemt, kunnen we dit gevaarlijke gif uit onze velden, speeltuinen en voeding verwijderen. Stuur nu een bericht naar de voornaamste parlementsleden:

Klik hier om je bericht te sturen

Het is een cruciaal moment voor ‘s werelds meest omstreden verdelgingsmiddel. Op dit moment zijn alle overheden van de EU aan het overwegen of ze glyfosaat zullen verbieden op basis van onafhankelijke wetenschappelijke bevindingen, of zullen toegeven aan Monsanto’s leugenlobby en dit gevaarlijke goedje op onze velden, straten en speeltuinen blijven gebruiken -- voor nog eens tien jaar!

Het is een echte no-brainer, vooral omdat er steeds meer bewijs is dat grote delen van de wetenschappelijke beoordeling die de Europese Commissie gebruikt heeft om een nieuwe tienjarige vergunning voor te stellen, letterlijk uit Monsanto’s eigen bevindingen komen!

We hebben een echte kans om dit gif tegen te houden. Laten we ervoor zorgen dat Nederland nu neen zegt tegen de vergunning en het stemgedrag bij de EU doet kantelen.

Klik hier om je bericht te sturen

Avaaz vecht al jaren voor een toekomst waarin wetenschap, gezondheid en burgerschap belangrijker zijn dan de winst van Monsanto & Co. Nu hebben we de kans om dit gif voor altijd te verbannen uit onze velden en winkels -- we gaan ervoor!

Met hoop en vastberadenheid, Luis, Antonia, Lisa, Daniel, Alice, Julie en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie in het Engels:

EU report on weedkiller safety copied text from Monsanto study (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2017/sep/15/eu-report-on-weedkiller-safety-copied-text-from-monsanto-study

Scientific basis for glyphosate authorisation under renewed attack (Euractiv)
http://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/scientific-basis-for-glyphosate-authorisation-under-renewed-attack/

How grassroots lobbying push blindsided Monsanto (Politico)
http://www.politico.eu/article/europes-weedkiller-wars-glyphosate-roundup-who-european-commission/

Does this weed killer cause cancer? It's certainly giving EU experts a headache (Euronews)
http://www.euronews.com/2017/07/19/glyphosate-future-use-still-under-discussion-in-the-eu

Bron: https://secure.avaaz.org, Bron foto header: https://destillewaarheid.nl

Geplaatst op 5 oktober 2017