Heggenmus tussen bodemplanten_ Adri de Groot 120409

Meer natuur in de tuin en rond de woning. Ook in kleine tuinen in de bebouwde kom kan de natuur met eenvoudige aanpassingen worden binnengehaald. Wat is nu leuker dan genieten van vogels, vlinders en vleermuizen in en om de eigen tuin. Veel mensen willen dat wel, maar weten niet hoe ze dat het beste voor elkaar kunnen krijgen. Anderen zijn bang voor extra onderhoud.

Daarom geven de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard en Operatie Steenbreek op 13 april a.s. een aantal presentaties met als motto ‘Leve(n)de Tuin!’. Met veel praktische tips over beplanting en plantensoorten die aantrekkelijk zijn voor insecten en vogels. En informatie en voorbeelden van aangepaste dakpannen en gevelstenen die nestgelegenheid bieden aan vogels en vleermuizen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om overlast. Laat u inspireren op vrijdag 13 april!

Huismusman in huismusvide onder de dakpannen

Tijd: 19.30 uur. Plaats: Gemeentehuis Krimpen ad IJssel (raadzaal). Dus niet om 20.00 uur zoals vandaag per ongeluk in een artikel in de IJssel- en Lekstreek staat. Dat is overigens een heel informatief artikel over ons initiatief!

Opgeven is niet verplicht maar is wel fijn, omdat het ons helpt in te schatten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Stuur daarvoor een mailtje naar: infoavond.levendetuin@gmail.com.

Foto header: heggenmus tussen bodemplanten door Adri de Groot, www.vogeldagboek.nl

Geplaatst op 29 maart 2018