Naamloos(1)

Aan het einde van de winter heeft u kennis gemaakt met een kerkuilenpaar in Stolwijk. Hiervan zijn verschillende filmpjes geplaatst. Helaas was het noodzakelijk de kast te verplaatsten in verband met nieuwbouw op de boerderij. Op dat moment werd er niet gebroed. Maar na het verplaatsen is de kast niet meer gebruikt; helaas. Gelukkig weten we dat de kerkuilen verderop in een bosuilkast alsnog zijn gaan broeden.

Onlangs hebben we tijdens het ringen van jongen de cameraval opnieuw opgehangen; ditmaal in Ouderkerk aan den IJssel. Inmiddels zijn de eerste beelden hier verzameld. De eerste film is hier nu te zien. Wat leuk en bijzonder is dat er jongen te zien zijn direct achter de opening van de kast. Achter deze ingang is een voorportaal; daarnaast is de broedkamer. Doorgaans verblijven de jongen in de broedkamer en niet in het voorportaal. Hierdoor zijn de jongen leuk te zien.

In het filmpje wordt een muis gebracht; dit gaat razendsnel! Dit beeld is regelmatig te zien; een adulte uil die snel de opening in vliegt; zijn lading dropt en weer door gaat. In het filmpje is heel even te zien dat een van de jongen de muis in zijn bek heeft. En ja, de andere proberen natuurlijk deze muis natuurlijk ook te pakken te krijgen....

Binnenkort weer nieuw beeldmateriaal, wordt vervolgd!

 

Geplaatst op 6 juli 2016