Hooien Hans Kouwenberg 2

Een ingelast agendapunt; hooien in de Idylle en langs de Loet. Dit soort klussen zijn altijd afhankelijk van het weer, vandaar dat ze alleen op korte termijn ingepland kunnen worden.

Op zaterdag 15 juli gaan we hooi afruimen. Het verzamelen gebeurt om 08.00 uur bij de Hendrikshoeve waar Patrick uitleg geeft over de klus. We gaan het hooi afruimen in de Idylle, maar ook van de bermen van het fietspad langs de Loet, die al jaren ecologisch worden beheerd door de NVWK. Het afruimen is nodig omdat gras wat blijft liggen en verteert, voedingsstoffen aan de bodem teruggeeft, waardoor de gewenste vegetatie juist wordt weggedrukt vanwege het sneller groeiende gras. Verarmen van de grond geeft bloeiende kruiden die langzamer groeien, een kans. Langs de Loet heeft dit jarenlange beheer op diverse plekken al gezorgd voor de terugkeer van diverse soorten orchideeën.

Het hooi is met onze nieuwe hooiband al op rikken (ruggen) gelegd, dat scheelt dus weer hand- (lees hark-)werk! Toch is er nog best het een en ander te doen, dus kom lekker een paar uur in de natuur werken en meld je aan op landschapwerkgroep@nvwk.nl. Voor koffie wordt gezorgd.

Foto header; hooien door Hans Kouwenberg

Geplaatst op 10 juli 2017