DSC_0351

Dinsdag 3 april heeft de Fa. Houtdijk den Boer de grondbewerking uitgevoerd van de twee nieuwe Idylles. De opdracht daartoe werd gegeven door Hoveniersbedrijf A. Molenaar uit Bergambacht, die deze werkzaamheden voor de NVWK sponsort.

Deze idylles, onderdeel van het graslandvlinderproject van de NVWK, worden gerealiseerd in het Lekweidegebied ten westen van Bergambacht en in het gebied de “Weydenblik” ten noorden van Lekkerkerk, vlakbij de veldijsbaan. Deze Idylles zullen worden aangevuld tot graslandvlinder- en bijenhabitat.

Om ervaring op te doen voor de bewerking van de vlinderhabitats die in de loop van dit en volgende jaren op een aantal plaatsen in de Krimpenerwaard worden gerealiseerd, werd gekozen voor verschillende methodes van grondbewerking. In Bergambacht werd gespit nadat de bovenlaag werd gefreesd en in Lekkerkerk werd uitsluitend gefreesd.

Waarschijnlijk, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemthemperatuur, zullen de Idylles in week 15 met een bloem- en kruidenrijkmengsel worden ingezaaid.

Van de grondwerkzaamheden werden foto’s gemaakt die te zien zijn op: https://myalbum.com/album/TpJghl6deCpI

Foto header: onze voorzitter volgt nauwgezet de werkzaamheden, door Arie Kooy

 

Geplaatst op 15 april 2018