Titelpagina PPP NVWK geeft erven vleugels

De cursus die gegeven werd in het kader van het project 'NVWK geeft erven vleugels' besteedde veel aandacht aan het herkennen van de vogels. We konden daarbij gebruik maken van afbeeldingen van de vogels op de site van Vogelbescherming. Deze tekeningen van Erwin van der Kolk laten de kenmerken goed zien. U vindt hiernaast drie pdfs. De eerst twee pdfs zijn nagenoeg identiek. Ze bevatten afbeeldingen van de erfvogels; pijltjes geven de belangrijkste onderscheidende kenmerken aan.

In het eerste bestand ‘Afbeeldingen erfvogels zonder naam’ hebben we de namen van de vogels weggelaten. Met dit bestand kunt u dus oefenen.
Het tweede bestand ‘Afbeeldingen erfvogels met naam’ bevat uiteraard wel de namen, zodat u kunt controleren of u de vogel heeft herkend.
Het derde bestand kunt u naast de afbeeldingen houden en bevat beschrijvingen van de belangrijkste onderscheidende kenmerken.
In tuinen komen eigenlijk alleen vogels voor die je ook op de erven aan kunt treffen. Dus met deze oefeningen leert u ook de tuinvogels herkennen.

 

Geplaatst op 19 december 2015