Hommel Harry Verkerk

Zaterdag j.l. organiseerde de NVWK een excursie met als thema insecten. De excursie werd gegeven door Marco Tanis, student biologie aan de Universiteit van Leiden. Marco heeft in de Krimpenerwaard onderzoek gedaan naar bestuivers; bijen, zweefvliegen en vlinders. Om 10 uur stonden 16 personen gereed in de Berkenwoudse Driehoek om op zoek te gaan naar met name de kattenstaartdikpoot.

Het werd een zeer leerzame excursie. Het begon al met een verhalend welkomswoord van onze voorzitter, Jaap Graveland, waarin hij benadrukte dat het belangrijk was om het insectenleven in de Krimpenerwaard in kaart te brengen. Naast de kennis die Marco had, was er over veel zaken ook kennis onder de deelnemers, die gretig uitgewisseld werd. De kattenstaartdikpoot werd uiteraard ontdekt op zijn naamgever en we genoten van de hommels, bijen, zweefvliegen en vlinders.

Mede dankzij de prachtige natuur in de Berkenwoudse driehoek en het mooie weer was het een fantastische excursie. In de Waardvogel van september verschijnt het verslag van deze ochtend.

Foto door Harry Verkerk

Geplaatst op 4 augustus 2019