levende tuin

Te oordelen naar de reacties van de aanwezigen was deze avond van de NVWK en Operatie Steenbreek een groot succes. We konden gebruik maken van de prachtige raadzaal in het Gemeentehuis van Krimpen ad IJssel en er waren ca. vijftig belangstellenden.

Wethouder Marco Oosterwijk, portefeuillehouder Milieu en duurzaamheid, heette iedereen welkom namens de gemeente. Ook andere belangrijke partners, woningcorporatie Quawonen en het Hoogheemraadschap waren vertegenwoordigd. We kregen veel positieve reacties en hebben met Quawonen en de gemeente afgesproken om eens te kijken hoe we kunnen gaan samenwerken voor de vergroening van tuinen en het natuurinclusief renoveren van woningen. Het was een mooie avond. Met dank aan de gemeente Krimpen aan de IJssel voor het voortreffelijke gastheer- én gastvrouwschap.

Voor hen die niet aanwezig konden zijn: we zetten de presentaties in de loop van de week op de site van de NVWK en Operatie Steenbreek. Ook komt daarop een lijst met de tuinplantentoppers voor bijen en vogels en gaan we op basis van de al bestaande plantenlijst voor erven een lijst voor beplanting in tuinen maken. Die zal in de eerste helft van mei op de site komen.

 

Geplaatst op 16 april 2018