Boerenzwaluw  Peter Stam 2014 x (2014_10_26 16_25_03 UTC)

Het doorgeven van de bewoonde nesten gaat vanaf 2015 via een nieuwe, aantrekkelijke website: www.tuintelling.nl. Het grote voordeel is dat u nu ook eenvoudig via tablet of mobiele telefoon kunt invoeren. Ook kunt u andere soorten op uw erf doorgeven en daarmee uw eigen “erflijst” bijhouden. Uiteraard is dat is niet verplicht, maar wel heel leuk! Al meer dan 3.000 deelnemers doen aan de tuintelling mee.

Wat betekent dat voor u?
Meld u aan op www.tuintelling.nl. Dit kost slechts enkele minuten. Tel tussen 20 mei - 15 juni (eerste telperiode) en zo mogelijk ook 5 - 25 juli (tweede telperiode) het aantal bezette nesten. Log in en kies voor evenementtelling. Geef de resultaten van de telling door. In de handleiding staat de telling stap voor stap uitgelegd.

Wat doet Sovon? Nadat uw account is aangemaakt koppelen we eind juni uw oude telgegevens aan uw account (dat kan helaas niet vooraf). Uw eerdere tellingen worden dan zichtbaar! De resultaten van uw erf zijn altijd zichtbaar via www.tuintelling.nl. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via boerenzwaluw@sovon.nl. Doet u weer mee?

De resultaten van 2014 vindt u in het verslag. We hopen dat u weer mee gaat doen en wensen u een mooi telseizoen met uw boerenzwaluwen!

Vriendelijke groeten, Loes van den Bremer & Jouke Altenburg, namens tuintelling.nl & de Boerenzwaluw publiekstelling

Foto boerenzwaluw, door Peter Stam

Geplaatst op 28 mei 2015