blaasjeskruid

Op zaterdag 28 juli organiseert IVN Vrienden van het Heempad een natuurwandeling in het Zwarte Pad gebied. Door afsluiting van de Ringdijk (Linnaeuskade) wordt voor een alternatieve route gekozen. De wandeling start om 10.00 uur bij Natuurtuin de Veenmol, waar een bloemenweelde te zien is, ondanks de droogte.

De beste streekhoning wordt op deze locatie gewonnen. Een bezoek aan Bijenidylle Blonksloot is onderdeel van deze wandeling, recent in het nieuws vanwege vandalisme, waarvan de sporen nog zichtbaar zijn. De wandeling gaat langs de nieuwe Natuurspeelplaats Duivenkavel en aangrenzend, het Schoolakkerbos. Aandacht krijgt het maaibeleid in de omgeving en de veiligheid. IVN gidsen vertellen wat we zien en horen in dit gebied.

Onlangs is hier het vleesetende plantje Blaasjeskruid ontdekt. Er wordt een koffiepauze gehouden bij kinderboerderij de Contactweide. Deze wandeling, georganiseerd door IVN, is voor iedereen gratis toegankelijk en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Info: Hans van Dam, 0172 214775 of via ivn.nl/alphenaandenrijn/ facebook.com/ivn.alphenaandenrijn.

Foto header: blaasjeskruid, bron: https://wilde-planten.nl

Geplaatst op 17 juli 2018