IMG_1245

Een natte klus om een bijzondere biotoop te realiseren. Het project ‘Waterriet Berkenwoudse Driehoek’ is een samenwerkingsproject van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) en de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, geïnitieerd door de NVWK. Het doel van het project is om in de waterput gelegen in de Berkenwoudse Driehoek en in eigendom bij het ZHL, waterriet te planten en daardoor de natuur een versnelling te geven daar waar het de begroeiing betreft.

Op 30 juni en 1 juli gaan we deze natte klus klaren. Wilt u meehelpen, stuur dan een berichtje naar Max Ossevoort: maxossevoort@gmail.com of bel naar 06 58870179.

Het te gebruiken handgereedschap, een boot en een kruiwagen zijn al ter plekke: Graafkade West. Als u een aardappelpoter bezit, is het handig om die mee te nemen. Het waterriet wordt in trays van 104 stuks op locatie geleverd en moet uit potjes worden gehaald; deze kunnen op het land al verwijderd worden - een klus zonder laarzen. Het heeft de voorkeur om bij het planten gebruik te maken van een waadpak of lieslaarzen. Die zijn aanwezig, maar als je ze zelf hebt, neem ze dan mee! Gewone laarzen zijn onvoldoende om droge voeten te houden in de waterput, maar voldoen wel voor het beplanten van de oever. Afhankelijk van hoe lang u wilt komen kunt u lunch en koffie/thee meenemen. Voor iets lekkers bij de koffie en drinkwater wordt gezorgd.

Voor uitgebreide info zie het artikel in de Waardvogel van juni 2017. 

Geplaatst op 19 juni 2017