6e59384f-6485-44dc-aa8f-28bce168a730

De aanleg van de Waterharmonica bij de afvalwaterzuivering Berkenwoude is klaar. Op vrijdag 15 maart gaan we het officieel openen. Dit moment wil het hoogheemraadschap graag samen met u vieren.

De Waterharmonica is een moerassysteem, waarin het gezuiverde afvalwater wordt omgezet naar natuurlijk ‘levend’ water. In het ondiepe watergebied worden overgebleven voedingsstoffen (nutriënten) uit het water gehaald. Vervolgens wordt het water – dat nu geschikt is voor flora en fauna - geloosd op het naastgelegen polderwater. Het is voor voorbeeld hoe de natuur en het water samengaan en samenwerken om elkaar te versterken!

We hopen u vrijdag 15 maart te mogen verwelkomen.

Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard,
secretaris-directeur, waarnemend dijkgraaf,
M.J.H. van Kuijk drs. A.J.B. van der Klugt

Het project waarover u net hebt gelezen, wordt mede gefinancierd vanuit het derde plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)

PROGRAMMA
15.00 uur Ontvangst met koffie en thee
15.15 uur Welkomstwoord door waarnemend dijkgraaf Toon van der Klugt
15.25 uur Openingshandeling door hoogheemraad Agnes van Zoelen
15.30 uur Uitleg over de Waterharmonica door Marcel Baars
16.00 uur Een lekkere pannenkoek (ter ere van Nationale Pannenkoekendag)
17.00 uur Einde

AANMELDEN
Wij horen graag van u of u aanwezig bent. Dit kan u aan ons doorgeven via het e-mailadres communicatie@hhsk.nl tot uiterlijk vrijdag 1 maart.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Sabine Joling, communicatieadviseur, via telefoonnummer 010 45 37 200 (behalve op maandagen) of e-mail s.joling@hhsk.nl.

LOCATIE, ROUTEBESCHRIJVING EN PARKEREN
Zuidbroekse Opweg (naast nummer 28), 2825 AB, Berkenwoude

AUTO
Klik hier om uw eigen routebeschrijving te maken.

Parkeren is mogelijk op de openbare parkeerplaats bij ons Steunpunt Zuidbroek. Vanaf daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar de afvalwaterzuivering. Bent u slecht ter been, laat het ons weten in uw aanmelding.

OPENBAAR VERVOER
Plan uw ov-reis naar de Zuidbroekse Opweg

Geplaatst op 13 maart 2019