Springbalsemien

Zin om mee te helpen in de Week van de Invasieve Exoten? Die is van vrijdag 15 t/m zondag 24 juni 2018. Op de ALV was er een lezing over en nu landelijke aandacht. We hebben samen met Staatsbosbeheer twee data in deze week gepland om reuzenspringbalsemien te verwijderen uit het Loetbos.

Reuzenbalsemienen zijn snel en heel makkelijk te herkennen, iedereen kan meedoen. Deze activiteit in de natuur is eveneens geschikt voor wat grotere kinderen. Een paar uur meehelpen kan ook. We verzamelen bij de Hendrikshoeve in het Loetbos om 09.30 uur. Daar worden we met koffie en thee ontvangen door een boswachter van Staatsbosbeheer, die zal vertellen waar we gaan werken en wat precies de bedoeling is. 

Neem tuinhandschoenen, een lunchpakketje en voldoende drinken mee, zeker als het warm is. Zorg voor stevig schoeisel; juist in het bos is de bodem ongelijk. Er groeien op een aantal plekken bramen, blote benen zijn daarom geen goed idee. Om 16.00 uur sluiten we af met een gezamenlijk drankje. Voor vragen: Joke Colijn, j.j.colijn@gmail.com 06 44744408 0182 359778.

Meer info over andere activiteiten in deze week is te vinden op http://www.weekvandeinvasieveexoten.nl.

Foto header: reuzenspringbalsemien, bron: http://casanatura.nl

Geplaatst op 2 mei 2018