Heggenmus tussen bodemplanten_ Adri de Groot 120409

Deze avond wordt georganiseerd door de erfvogelwerkgroep van de NVWK en de Werkgroep Steenbreek Krimpen aan den IJssel (https://steenbreekkrimpenaandenijssel.nl/).

De eerste lezingenavond in de prachtige raadzaal van het gemeentehuis was een groot succes. Met vijftig belangstellenden en veel positieve reacties.

De samenwerking met de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard voor het vergroten van de biodiversiteit en aanpassing aan de klimaatverandering in de kernen krijgt steeds meer vorm. Dus we gaan op herhaling.

In de presentaties geven we bewoners praktische tips (welke planten, hoe onderhouden) over vergroening en ‘ontstening’ van hun tuin. Belangrijk voor vogels, bijen en vlinders, maar ook voor het opvangen van regenwater bij de steeds feller wordende buien en voor het voorkomen van hittestress. Ook laten we zien hoe bewoners vogels en vleermuizen kunnen behouden bij renovatie van hun woning.

De avond begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.

Opgeven is niet verplicht maar is wel fijn, omdat het ons helpt in te schatten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Stuur daarvoor een mailtje naar: infoavond.levendetuin@gmail.com

Foto header: Heggemus door Jaap Graveland

Geplaatst op 8 september 2018