103-438

Aanstaande donderdag 12 september is de laatste planteninventarisatieavond voor dit jaar. De avonden worden steeds korter en het is ook al een stuk kouder dan twee weken terug.

Het hok dat we gaan strepen is onderdeel van "het nieuwe strepen" voor dit jaar. Het hok bevindt zich in de kern van Ouderkerk aan de IJssel. Er zijn slechts 22 soorten bekend uit dit hok, wat erg weinig is. Het is dus nog nooit goed geïnventariseerd, dus des te meer valt er te ontdekken! Een van de soorten die we in ieder geval gaan zien is de steenbreekvaren. Deze zeldzame muurplant ontdekte ik in 2016 en lijkt zich uit te breiden in de Ouderkerse Dorpstraat.

We verzamelen om 18:30 uur op het dorpsplein van Ouderkerk aan de IJssel (Kerkweg 7, 2935 AG Ouderkerk aan den IJssel), hier kan je ook parkeren. Rond half 9 is het al donker dus we gaan waarschijnlijk het complete hok niet afkrijgen. We kijken gewoon tot hoever we komen.

Voor informatie over het nieuwe strepen zie: https://www.verspreidingsatlas.nl/projecten/floron/nem-vaatplanten.aspx
De werkwijze is in principe hetzelfde als de andere kilometerhoktellingen die we al hebben gedaan.

In één avond proberen we alle plantensoorten in het kilometerhok op naam te brengen.

Bij deze inventarisaties zijn er altijd één of meerdere plantenkenners aanwezig.

Voor beginnende plantenliefhebbers zijn deze inventarisaties een uitstekende gelegenheid om je plantenkennis bij te spijkeren.

Wil je ook (een keer) mee op pad, mail Stef van Walsum.
planten@nvwk.nl, dan ontvang je een paar dagen van te voren een bericht waar we verzamelen, of bel 06 11183772.

Geplaatst op 27 april 2019