Help de padden oversteken!


In het vroege voorjaar ontwaken salamanders, padden en kikkers om naar hun geboortesloot te trekken en daar eitjes af te zetten die vervolgens worden bevrucht. Wegen heelhuids oversteken is niet hun ­sterke punt en je ziet dan ook veel platgereden dieren. Help mee om de Stolwijkse populatie veilig over te brengen! ‘s Avonds patrouilleer je in een ­veiligheidshesje een paar uurtjes langs de ­favoriete sloot en in de aanliggende wijk met een schepnetje en een ­zaklamp. Je bent niet alleen, je wordt volgens je beschikbaarheid ingedeeld ­tussen februari en april en het is gewoon leuk! Heb je een avondje in de week ter beschikking? Ben je minimaal 15 jaar? Geef je op bij ­­ pat.buckley@dierenbescherming.nl of bel Joke Colijn voor ­informatie, 06 44744408 of 0182 359778.