Coördinator vogelwerkgroepen gezocht

Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat de Natuur- en ­VOGELwerkgroep Krimpenerwaard geen ­vogelcoördinator heeft! We tellen ­ontzettend veel enthousiaste vogelaars onder onze ­leden, die soms het hele land afreizen om die éne vogel te zien. Als je dat met een paar mensen doet, heb je ­eigenlijk al een ­excursie georganiseerd. Zo simpel is het. Want alle sub-vogelwerkgroepen hebben al hun ­eigen ­coördinatoren die het werk ­daarbinnen ­verzetten. Wat we vragen van een overall-­coördinator is het organiseren van een excursie een paar keer per jaar, en de kar trekken bij evenementen als de Big Birding Day en de EuroBird Watch. Voor het regelen van de slaapplaatstellingen van de grote ­zilverreigers ­hebben Mieke Veen en Leo Markestein al hun vinger opgestoken. Eigenlijk gaat het nog om de klussen waar elke vogelaar zijn vingers bij ­aflikt, toch? Je wilt niets liever dan hieraan meedoen, dus waarom dat ­laatste stapje niet gezet om te zorgen dat dit soort leuke dingen weer ­gebeuren? Als je aarzelt en toch nog informatie wilt, bel dan Jaap Graveland, 06 53579285.

Illustratie: Gert Blom